Захисники журналістів обурені хамством чиновників і попереджають про бурю

П'ятниця, 9 квітня 2010, 12:01

Київська незалежна медіа-профспілка висловлює стурбованість низкою фактів брутального поводження представників влади з журналістами, які сталися днями.
 
Про це йдеться у заяві голови комітету КНМП Юрія Луканова.

"Повернення до минулих принципів, а точніше безпринципності у стосунках із засобами масової інформації спричинить нові заворушення у журналістському середовищі", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Медіа-профспілка звертає увагу на "спробу СБУ поставити під свій контроль телеканал ТВі", на "затримання групи журналістів під час прес-конференції в "Українському домі", а також на "хамство міського чиновника по відношенню до журналіста телеканалу СТБ".

"Перераховані факти, на перший погляд, ніяк не пов'язані між собою. Але вони дають уявлення про атмосферу, яка встановлюється в Україні. Якщо нова влада не дасть належних оцінок порушенням законів, то вона ризикує посіяти бурю", - йдеться у заяві.

Медіа-профспілка звертає увагу нової влади, що "саме порушення прав журналістів 2004 року і раніше спричинило масові журналістські акції протесту і призвело до програшу нинішньої владної команди на позаминулих виборах".

"І саме дотримання принципів свободи слова і, хоча не безсумнівне, але дотримання прав журналістів дало змогу встановити в країні демократичні засади, які дозволили нинішній владній команді у відкритій конкурентній боротьбі виграти вибори", - йдеться у заяві.
 
Як відомо, журналісти ТВі у відкритому листі до президента Віктора Януковича заявили про те, що канал "став об'єктом тиску з боку Служби безпеки України".

Журналісти наголосили, що СБУ при цьому забезпечує особисті та корпоративні інтереси голови служби - Валерія Хорошковського.

Приводом до написання відкритого листа ТВі стали звернення СБУ до Нацради з вимогами документів по конкурсу на телерадіочастоти від 27 січня, а також лист від СБУ до регуляторного органу з проханням перевірити супутникову платформу "Поверхность Спорт ТВ", в якому зокрема увагу регуляторів звернено на трансляцію каналу ТВі.

Водночас у четвер стався інцидент між журналістом СТБ і начальником Головного управління житлового господарства КМДА Володимиром Стороженком.

Стороженко не захотів давати інтерв'ю журналісту і жбурнув його мікрофон у смітник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування