СБУ наїхала на ТВі через втрачену букву?

П'ятниця, 9 квітня 2010, 15:46

Прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко називає конфлікт ТВі з СБУ непорозумінням.

Так вона пояснила ситуацію "Телекритиці".

За її словами, СБУ і справді звернулася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням провести перевірку діяльності групи компаній "Поверхность" на предмет дотримання ними законодавства при здійсненні телерадіомовлення.

"Зокрема в цьому листі серед інших телеканалів, що не входять до переліку програм іноземних супутникових каналів, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення, зазначалася й іноземна компанія ТВСI (ТВЦентр International). Проте через технічну помилку (випала буква С) назва компанії була вказана ТВі, що й стало причиною непорозуміння", - зазначила Остапенко.

СБУ надіслала з цього приводу листа до Нацради, в якому повідомила про помилку і висловила вдячність за уточнення інформації щодо цієї компанії.

Тобто ніяких претензій до ТВі в СБУ немає, сказала Остапенко.

За словами Остапенко, причиною звернення СБУ до Нацради став лист  від голови правління юридичних осіб "Міжнародна асоціація кабельних операторів "Азія"" (Республіка Казахстан та Киргизька республіка) Шиян А.Г. з наріканнями на недотримання українською компанією "Поверхность" авторських і суміжних прав під час трансляції програм на території Казахстану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...