В Запоріжжі готують референдум через Сталіна

Вівторок, 4 травня 2010, 11:18
 

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман переконана, що мешканці Запоріжжя не погодяться на встановлення у місті бюсту Йосипа Сталіна.

Про це вона заявила в інтерв'ю "5-му каналу", передає УНІАН.

"Я переконана, що запоріжці не дадуть згоди на те, щоб бюст Сталіна стояв хоча б на сантиметрі їхньої землі, там, де козаки були", - сказала вона.

Герман зауважила, що займається вивченням цього питання за дорученням президента.

"Не йдеться про жодний пам'ятник", - наголосила вона.

Герман пояснила, що члени КПУ на подвір'ї власного офісу намагалися встановити бюст Сталіна, який вважається малою архітектурною формою.

"Але ми домовилися, що треба, щоб люди в місті вирішили, чи хочуть вони Сталіна на будь-якому сантиметрі своєї землі", - додала вона.

Саме тому, наголосила Герман, президент Віктор Янукович вважає, що в Запоріжжі з цього приводу необхідно провести референдум. При цьому вона додала, що такий референдум має відбутися до встановлення цієї малої архітектурної форми.

"Нехай люди скажуть. Якщо в Запоріжжі виявиться, що люди мають ностальгію за Сталіним, то це теж відповідь", - сказала вона.

Раніше секретар Запорізького обкому Компартії Олександр Зубчевський повідомив про намір спорудити до 9 травня у місті пам'ятник Сталіну.

Пізніше Янукович заявив, що виступає за проведення місцевого референдуму у Запоріжжі з приводу встановлення пам'ятника Сталіну.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування