У Росії упевнені, що шляху в НАТО в України немає

Вівторок, 4 травня 2010, 13:41
 

Постпред РФ при НАТО Дмитро Рогозін вважає, що в доступній для огляду перспективі Україна і Грузія не стануть членами Північноатлантичного альянсу.

"Угода, досягнута в Харкові по Севастополю - це констатація того факту, що в середній і навіть довгостроковій перспективі Україна не збирається вступати до НАТО", - сказав він у вівторок у ході телемосту з Брюсселя.

Він не зміг спрогнозувати курс України після закінчення терміну дії російсько-українських домовленостей по Севастополю, але висловив думку, що до цього терміну НАТО може припинити існування.

"Чи захоче тоді молода юна українська демократія зв'язувати свою долю з пенсіонером - незрозуміло", - зазначив Рогозін.

Говорячи про перспективи Грузії по приєднанню до альянсу, постпред РФ підкреслив, що головним питанням залишається те, у яких кордонах Грузія збирається це зробити.

"Думаю, у Грузії перспектив вступу в НАТО поки немає", - відзначив він.

"Грузія не може бути членом НАТО з однієї простої причини - або НАТО має визнати незалежність Південної Осетії й Абхазії або треба приймати Грузію в старих кордонах, визначених ще Сталіним разом з Південною Осетією й Абхазією. Це немислима конфігурація, закарлюка, яка ніяк не розпрямляється", - пояснив Рогозін.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування