Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін вимагає поспішити з об'єднанням російської й української енергетики

Вівторок, 4 травня 2010, 14:14
 

Прем'єр Росії Володимир Путін вимагає, щоб повномасштабна кооперація Росії й України в атомній енергетиці була здійснена без затягувань.

Про це він заявив у вівторок на зустрічі з главою "Росатома" Сергієм Кириєнком, передає Прайм Тасс.

"Важливо, щоб по термінах нічого не затягувалося, щоб одне рішення випливало з іншого, і ця робота йшла без затягування", - підкреслив Путін.

"Задача зрозуміла", - відповів Кириєнко і додав: "У принципі ми бачимо створення єдиної компанії".

"При цьому ми виходимо з логіки, яку Ви задали в розмові з президентом України, - що це рівноправне співробітництво", - заявив Кириєнко.

"Воно, звичайно, ринкове, взаємовигідне. Тут нічиї інтереси не повинні бути знехтувані, ми виходимо з логіки рівних інтересів, рівних можливостей і рівноправності партнерів", - підкреслив він.

За словами Кириєнка, представники "Росатому" вже обговорили деталі на комітеті з економічного співробітництва, засідання якого відбулося наприкінці минулого тижня в Сочі.

"Ми поговорили з нашими українськими партнерами, визначили склад людей по всіх робочих групах", - сказав він.

За його словами, окрема робоча група займеться питаннями інтеграції ядерно-паливного циклу. "Це й уран, це і збагачення палива з можливістю створення виробництва на українській стороні, це і машинобудування", - уточнив він.

"Наступна частина - це інжиніринг не тільки спорудження нових атомних станцій, але й обслуговування, модернізація, підвищення потужностей і продовження роботи атомних станцій, можливість інвестицій в атомні станції", - продовжив Кириєнко. "Ну, і в перспективі - можливість об'єднання генерацій", - підсумував він.

30 квітня Кириєнко повідомив, що Росія й Україна розглядають можливість створення СП на базі "Атомэнергомаш" і "Турбоатом", можливо на паритетній основі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування