Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров зібрався вивчати "експромт" Путіна й одержувати, поки Росія дає

Середа, 5 травня 2010, 12:32
 

Пропозиція по об'єднанню "Нафтогаза" і "Газпрому" заслуговує на увагу, і Україна буде його вивчати.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров на прес-конференції в Києві в середу.

Він зазначив, що Путін зробив відповідну пропозицію не в ході робочої зустрічі, а на прес-конференції.

"Тобто він був вражений масштабами нашого співробітництва, і в нього з'явилася така пропозиція. Вона заслуговує на увагу. Ми її будемо вивчати, оскільки вона зроблена була прем'єром дуже великої держави і зроблена, звичайно, із благих спонукань", - відзначив Азаров.

Він також розповів, що після вищезгаданої прес-конференції в нього відбулася розмова з Путіним про перспективи об'їдання двох компаній.

"Я йому сказав: Володимире Володимировичу, а як ви собі бачите (об'єднання) - на рівних? Немає питань, якщо на рівних. Він говорить: Ви подумайте, ми відкриваємо вам доступ до своїх ресурсів. Ви порахуйте свої активи, можливості і запропонуйте нам, на що ви претендуєте. Це дуже утішна пропозиція для вас. Будь-яка європейська країна не відмовилася б".

За словами Азарова, розглядаючи можливість об'єднання компаній, Україні необхідно все серйозно прорахувати - усі плюси і мінуси, можливі втрати і вигоди.

"Ми повинні виробити взаємовигідну формулу", - підкреслив Азаров.

Він також акцентував на тому, що одразу після відповідних заяв російського прем'єра в Україні пішли обвинувачення в здачі інтересів держави.

"Відразу ж пішли домисли. Ті, кому немає чого робити почали розповідати, що ми збираємося Україну продати. Але нічого ми не продали, ми поки одержуємо, поки Росія нам дає", - підкреслив він.

Ліга

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування