Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У партнера Ахметова відповіли, що людину Коломойського прибрали законно

Субота, 8 травня 2010, 12:32

Зміна керівництва ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" пройшла в рамках закону.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПГЗК .

Як відомо, раніше УНІАН, що входить у медіахолдинг Ігоря Коломойського, повідомив про рейдерське захоплення підприємства і незаконну зміну керівництва.

"Рішення про зміну керівництва ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" з 30 квітня 2010 року цілком відповідає правовим нормам", - відзначив натомість член правління ПГЗК Олександр Рибалко.  

Рибалко підкреслив, що дане рішення ініціювали і підтримали акціонери, власники 99,9% акцій підприємства.

Серед причин зміни правління ПГЗК члени наглядової ради називають "неефективність роботи попереднього менеджменту, а також його нездатність визначити стратегію розвитку підприємства і розробити програму модернізації".

"Причини зміни керівництва Південного ГЗК - робота попереднього керівництва комбінату вела не до розвитку, а до руйнування підприємства", - повідомив член правління ПГЗК.

"Модернізація і відновлення виробництва не здійснювалися, зарплата працівників була на найнижчому рівні в галузі, а 2009 р. ПГЗК завершив з чистим прибутком у розмірі, що перевищує 73,5 млн. грн.", - повідомив Олександр Рибалко, відзначивши, що менеджмент комбінату при цьому за останні 2 роки не представив акціонерам ні плану розвитку, ні інвестиційної програми.

Як повідомлялося, члени наглядової ради ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" на засіданні 30 квітня 2010 р. призначили на посаду в.о. голови правління Південного ГЗК Михайла Короленка. Був також обраний новий глава наглядової ради ГЗК Олександр Ластенко, що змінив на цій посаді керівника компанії "Славутич-Капітал" Геннадія Корбана (людину Ігоря Коломойського).

ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" (м.Кривій Ріг, Дніпропетровська область) є одним з основних виробників залізорудної сировини - концентрату й агломерату - в Україні.

Наразі основними акціонерами Південного ГЗК є ЗАТ "Смарт-холдинг" і структури Романа Абрамовича (власники "Evraz Group"), що наприкінці 2007 року придбали 50% акцій ПГЗК в групи "Приват".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...