Карпачова: смерть студента у київському відділку міліції - це вбивство

Середа, 2 червня 2010, 10:33

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Нінa Карпачова назвала "вбивством" смерть 19-річного студента в Шевченківському райвідділі міліції Києва.

Вона впевнена, що правоохоронці намагаються "зам'яти" цю справу, передає "Німецька хвиля".

Карпачова закликає правоохоронців чесно, прозоро і об'єктивно розслідувати справу про загибель 19-річного студента Ігоря Індила.

За словами омбудсмена, відповідне звернення вона скерувала міністру внутрішніх справ та прокурору Києва.

"Це надзвичайно важливо, оскільки я бачу, що міліція знову намагається покрити своїх колег", - сказала Карпачова.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини заявила журналістам, що це - вже другий випадок за останній час у Шевченківському райвідділі міліції міста Києва, коли студента затримали, а потім убили.

"Порушення прав людини саме у цьому райвідділі міліції, я наголошую, є систематичними. Там зараз відсторонено начальника. А його вже потрібно було не відстороняти, а за систематичні, грубі, брутальні порушення його треба вже сьогодні знімати з роботи", - сказала Карпачова.

Вона повідомила, що справа про смерть Індила знаходиться під її особистим контролем.

Як стало відомо 26 травня, 19-річний Ігор Індил загинув під час затримання в Шевченківському райвідділку МВС столиці. За даними міліції, причиною смерті стала черепно-мозкова травма. Співробітники  МВС стверджують, що хлопець був дуже п'яний і сам декілька разів падав і розбив голову.

28 травня прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції столиці, в якому загинув Індил.

У Верховній Раді вимагають створення тимчасової слідчої комісії з розслідування цього інциденту, а також притягнення до відповідальності голови МВС Анатолія Могильова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування