Янукович прив’язав свої реформи до того, що українці мають жити 70 років

Середа, 2 червня 2010, 15:42
 

Президент Віктор Янукович оголосив перший етап реформ в Україні.

Про це він заявив на засіданні комітету з реформ.

"Наша мета проста і ясна - Україна впродовж 10 років має увійти до двадцятки найбільш економічно розвинутих країн світу, рівень життя громадян України повинен відповідати європейським стандартам", - заявив Янукович.

"Для цього ми маємо намір, перш за все, зробити сталим економічний розвиток України.

Ми знизимо дефіцит держбюджету і стабілізуємо державний борг. Ми послабимо податковий тягар і розширимо податкову базу. Ми знизимо інфляцію, забезпечимо кредитування економіки та розвиток фінансового ринку", - пообіцяв президент.

За його словами, реформи збільшать фінансову і витратну автономію регіонів, забезпечать зменшення адміністративного навантаження на бізнес.

"Ми завершимо приватизацію та будемо ефективно управляти державною власністю.

Ми будемо стимулювати інноваційний розвиток і розвиток вільної торгівлі з Європейським Союзом та країнами СНД, що значно сприятиме і впровадження безвізового режиму з ЄС", - пообіцяв Янукович.

"Ми модернізуємо транспорту інфраструктуру, сформуємо прозорий ринок землі, підвищимо ефективність сільського господарства. Ми ще скоротимо структуру державних органів і підвищимо професіоналізм державних службовців", - додав він.

"Серед індикаторів успіху наших реформ - підвищення середньої тривалості життя людей у нашій країні з 68 до 70 років", - заявив Янукович.

За його словами, "одним з важливих складових успіху реформ буде досягнення нами середнього темпу росту ВВП не менше 5% на рік".

"Уже в 2014 році ми знизимо інфляцію з 13 до 6%.  У наших планах поліпшити місце України у рейтингу бізнес-клімату не менше, ніж на 40 позицій. А в рейтингу конкурентоспроможності економік - на 10 позицій", - заявив він.

"Ми скоротимо прямі та непрямі форми державної підтримки енергетики, вугільної, нафтової та житлово-комунальної галузей на менше, ніж на 60%. Ми знизимо питому енергоємність економіки на 20%", - пообіцяв Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування