У Харкові вирішать долю захисників парку, музиканти виступлять проти знищення

Четвер, 3 червня 2010, 09:06

О 14:00 у четвер Дзержинський райсуд Харкова почне розглядати справу затриманих міліцією в середу захисників парку ім. Горького.

Як повідомляє харківський ресурс "Головне", 2 червня суддя з адмінпорушень Ірина Грищенко задовольнила клопотання захисників парку про перенесення дати розгляду справи у зв'язку з відсутністю підписаної угоди з адвокатом.

3 червня першим буде розглянуто справу у відношенні Руслана Склярова, після чого з інтервалом у годину будуть розглядатися справи у відношенні інших трьох захисників парку, затриманих напередодні.

Між тим, на захист парку Горького й у підтримку "Зеленого фронту" відомі харківські музиканти виступлять з громадською ініціативою під гаслом "Зупинити знищення!"

У відкритому концерті "Музика лісу", який намічено на 4 червня, мають намір взяти участь гурт Ч.А.Й.К.А., гурт LЮК, гурт SunSay (Андрій Запорожець), гурт Pur:Pur і Сергій Бабкін.

"Ми зберемо слухачів, які поділяють наші погляди. Дуже сподіваємося, що захисників парку стане більше і ми зможемо якось уплинути на цю жахливу ситуацію", - каже Олег Сердюк (LЮК, YOUNNAT).

"Знищуючи парк, ви знищуєте частину історії міста! Одне з небагатьох місць цікавих гостям Харкова. Я не думаю, що Ви так само просто б знесли Держпром. Ми проти руйнувань надбання нашого міста!", - підкреслює Ніна Марченко (директор гурту SunSay). 

Як відомо, у середу рано-вранці в парку імені Горького рубали останні дерева на ділянці, відданій місцевою владою під будівництво дороги. При цьому декільком захисникам парку, які захищали дерева власним тілом, було завдано шкоди.

Як розповідає активіст Євген Котляр, коли почався штурм табору, він сидів на дереві: "В ту мить, коли почали рубати, я бовтався між двома деревами. Намагався зрозуміти - куди мені бігти, що робити. Це нонсенс: мене насправді намагалися вбити".

За свідченнями екологів, начальник харківської міліції, Олександр Бараннік, вимагав, щоби захисники лісу звільнили майданчик, і не намагався зупинити силові дії.

Пізніше захисники парку зібралися на мітинг під стіни Харківської облдержадміністрації. Там було затримано декількох активістів.

Зокрема, у середу міліція затримала 4-х захисників парку - Альбіну Гаркушину, Євгена Хижнякова, Валерія Головашкіна й Руслана Склярова. Вони були доставлені спочатку в Дзержинський РВВС, а потім "таємно вивезені" в Дзержинський районний суд, зазначає "Головне".

Їм інкримінують "злісну непокору" владі, хоча, за словами активістів, жодного опору представникам правоохоронних органів вони не чинили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування