Російський ОМОН збагатився за рахунок загиблого поляка?

Неділя, 6 червня 2010, 16:42

Російських омонівців підозрюють у крадіжці грошей з рахунку члена польської делегації з лайнера, що розбився під Смоленськом.

Їх заарештували після звернення польських спецслужб, повідомляє "Эхо Москвы".

"Троє російських ОМОНівців вирішили поживитися прямо на місці трагедії. Серед уламків літака президента Леха Качиньського вони підібрали карту одного із загиблих пасажирів і поспішили зняти з неї гроші", - йдеться у повідомленні.

Поки родичі виявили крадіжку, міліціонери встигли перевести у готівку 1700 доларів, по курсу у злотих.

Раніше польська газета "Речпосполіта", повідомляла, що гроші зникли з рахунку генсека ради охорони пам'яті боротьби і мучеництва Анжея Пшевожніка.

"Російські силовики вирахували мародерів, відразу ж після звернення польських прес-служб", - повідомив прес-секретар польського уряду Павло Гра.

"Троє ОМОНівців були затримані блискавично, злочинці перебувають під вартою до суду", - додав чиновник.

Як відомо, оточення на місці падіння Ту-154 було виставлено через кілька годин, але вже через три чотири дні міліціонери припинили охороняти територію, і повернулися лише після звернення польських властей, які повідомили, що шматки фюзеляжу і особисті речі загиблих встигли розтягнути сторонні.

У свою чергу в УВС по Смоленській області спростували повідомлення про затримання "омонівців-мародерів", повідомляє "Інтерфакс".

"Не має місця ні факт затримання співробітників Смоленського ОМОНу, ні факт вчинення співробітниками правоохоронних органів будь-яких злочинів, пов'язаних з їх роботою на місці катастрофи", - заявив перший заступник глави УВС, начальник кримінальної міліції Микола Турбовец.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування