Леся Гонгадзе хоче поговорити з Януковичем про вбивство її сина

Понеділок, 7 червня 2010, 13:48

Леся Гонгадзе хоче зустрітися з президентом України Віктором Януковичем і обговорити з ним розслідування справи щодо вбивства її сина.

Про це мати вбитого журналіста заявила в інтерв'ю "Deutsche Welle".

Востаннє до прокуратури Леся Гонгадзе їздила 3 місяці тому, коли отримала зразки таращанського черепа для приватної експертизи. Відтоді жодних повідомлень і дзвінків від слідчих не було, розповідає мати журналіста.

Про якісь зрушення в розслідуванні їй нічого не відомо, сказала Леся Гонгадзе, коментуючи нещодавні заяви доповідачів ПАРЄ.

Наприкінці минулого тижня ті повідомили для преси, що в Генпрокуратурі України їм пообіцяли, що "буквально днями до відома широкої громадськості буде донесено, хто стоїть за цим злочином".

Мати журналіста сумнівається, що будуть названі прізвища. Чекати на сенсацію не слід, зазначила вона.

Леся Гонгадзе вкотре наголосила, що все залежить насамперед від президента, тому вона має намір зустрітися з ним:

"Я хочу потрапити до президента і переговорити з ним, аби поставити крапку в цій справі", - сказала мати загиблого журналіста.

"У мене є свої висновки і секрети з генпрокуратурою, які я розголошувати не можу. Сподіваюся, що президент дослухається до моїх пропозицій і висновків, бо вже 10 років минуло", - додала вона.

Леся Гонгадзе зазначила, що свого часу зустрічалася з президентом Леонідом Кучмою, неодноразово з Віктором Ющенком, але з Віктором Януковичем зустрічей ще не було.

Як відомо, у справі вбивства Георгія Гонгадзе засуджено трьох виконавців, а основний підозрюваний Олексій Пукач знаходиться під слідством.

У Парламентській асамблеї Ради Європи справу не вважають закінченою, допоки не буде названо імен замовників злочину.

По обіді до "Української правди" подзвонила Ганна Герман, яка запевнила, що президент готовий зустрітися з Лесею Гонгадзе, коли їй буде зручно.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News