У Росії натякають: якщо Україна не відреагує вчасно, буде сама винна

Понеділок, 7 червня 2010, 16:26

Пропозиції Росії українській стороні щодо економічної співпраці в умовах кризи обмежені за часом і вимагають своєчасної реакції.

Про це сказав посол Росії в Україні Михайло Зурабов, виступаючи у Лівадійському палаці (Ялта) на засіданні міжнародного "круглого столу" на тему: "Україна й Росія: нова взаємодія".

"У Росії в останні роки сформувалася доволі організована система управління, є досить могутні фінансові можливості. Росія вкрай зацікавлена зараз у швидкому стабільному розвитку за модернізаційним шляхом, і це єдиний вихід із ситуації, що склалася", - цитує його "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні усі пропозиції, які росіяни формулюють українським колегам, звичайно ж, мають строго обмежений час", - сказав Зурабов.

"Якщо на ці пропозиції не буде реакції протягом півроку, року, півтора років, Росія буде вирішувати, на жаль, ці проблеми самостійно - це треба розуміти", - заявив дипломат.

У якості позитивного прикладу економічної співпраці посол РФ навів "харківські угоди" - домовленості щодо Чорноморського флоту та газу.

"Харківські угоди - це можливість дати Україні перевести подих, бо ті фінансові можливості, які Україна отримала у зв'язку з підписанням харківських угод, дають можливість Україні зайнятися серйозними реформами. Саме з цією логікою діє зараз керівництво України", - вважає Зурабов.

Він також висловив переконання, що для проведення необхідних економічних реформ в Україні має бути сильна влада.

"У моєму розумінні сильна влада - це та, котра може збирати податки. На Україні, я смію стверджувати, це повною мірою не здійснюється. Насамперед, ідеться про великі, найчастіше структуротворчі галузі й підприємства", - зазначив Зурабов.

"Якщо справді держава проявить свою рівновіддаленість, і ці податки будуть збиратися, я вас запевняю, - це вплине і на рівень корупції. Це дві тісно пов'язані між собою речі, і будь-яка влада починає саме з цього", - переконаний російський дипломат.

"Круглий стіл" у Лівадійському палаці відбувся в рамках міжнародного фестивалю "Великое русское слово".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування