У БЮТ упевнилися, що американські аудитори запрошені для тиску

Середа, 9 червня 2010, 13:42
Уряд Азарова використовує американську компанію Trout Cacheris, PLLC  для тиску на політичних опонентів.

Про це заявив заступник Голови партії "Батьківщина", екс-віце-прем‘єр Григорій Немиря.

За його словами, Trout Cacheris, PLLC  не здатна провести аудит діяльності уряду Юлії Тимошенко, оскільки за офіційною інформацією посольства США в Україні вона не є аудиторською компанією.

Trout Cacheris спеціалізується на судових справах, не має  репутації у світі аудиторів та не має у своєму штаті людей, які спеціалізуються на податковому або бюджетному консультуванні, наполягають в БЮТ.

"Сьогодні це фактично було визнано Trout Cacheris, коли засновник компанії Плато Качеріс заявив, що в Україні він "буде займатися розслідуванням, а не аудитом"", - сказав Немиря.

"Дуже показова заява з огляду на те, що уряд України офіційно залучив Trout Cacheris, PLLC  для проведенням саме аудиту, про що йдеться в постанові КМУ №334 від 5 травня 2010 року", - додав він.

Немиря також підкреслив, що про непрозорість дій влади щодо аудиту свідчить той факт, що як чинний уряд, так і представники Trout Cacheris, PLLC, які вже прибули до України, відмовляються оприлюднити вартість послуг цього аудиту, натомість постанова Kабміну говорить, що "попередня оплата послуг з проведення аудиту здійснюється в розмірі, що не перевищує 40% їх вартості".

"Особливо кричущим це є на тлі закликів уряду до прозорості та боротьби з корупцією. Азаров використовує гроші бюджету, народні гроші, гроші українських платників податків для оплати переслідування лідера опозиції", - сказав Немиря.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...