Двом захисникам Харківського парку вліпили по 15 діб

Середа, 9 червня 2010, 21:53
Двом затриманим активістам-захисникам парку Горького в Харкові присудили по 15 діб арешту.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат затриманих Аркадій Бущенко, в середу суддя Дзержинського районного суду Сергій Лазюк виніс рішення щодо двох активістів, затриманих 28 травня в парку ім. Горького.

За його словами, Денис Чернега та Андрій Яворницький отримали по 15 діб арешту відповідно до статті 185 Кодексу адміністративних правопорушень (злісна непокора владі). Обидва взяті під варту в залі суду.

Бущенко назвав це судове рішення "обурливим". За його словами, за характером подій навіть при найсприятливішому для звинувачення наборі фактів, "максимум на що воно могло розраховувати - це адміністративний штраф".

Він підкреслив, що всі аргументи захисту судом були проігноровані, але при цьому враховані свідчення свідків співробітників РВВС, яких, як видно на відеозаписі подій, не було на місці події.

Бущенко заявив, що оскаржить це рішення в апеляційній інстанції.

У Харківській правозахисній групі заявили, що розцінюють винесене рішення як спробу "залякати суспільство, придавити мирні протести".
 
"Дати 15 діб арешту при першому затриманні абсолютно нормальним людям - це міра залякування для всіх, хто коли-небудь буде подумає висловити незгоду з діями людей в уніформі", - підкреслили у групі.

Як відомо, 28 травня було затримано 10 активістів. Винесений у середу вирок є першим судовим рішенням стосовно них. Ще вісім осіб чекають суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування