Убірію відпустили з-під варти

Четвер, 1 липня 2010, 10:57
Приморський райсуд Одеси відмовився залишити віце-мера Одеси Вахтанга Убірію під вартою.

Як повідомив адвокат Убірії Сергій Маковецький, таку судову постанову прийнято о 22.15 30 червня у відповідь на клопотання слідчого облуправління міліції і представника прокуратури..

За словами адвоката, "о 22.55 слідчий прибув до палати інтенсивної терапії Одеської міськлікарні № 3, де узяв у хворого Убірії підписку про невиїзд - "беркутівці" залишили лікувальну установу".

Як підкреслив Маковецький, "Убірія не намагався ховатися або відмовлявся співробітничати зі слідством і судом. Приховувати йому немає чого - вини в інкримінованих діяннях В.УБІРІЯ за собою не відчуває".

"Головне завдання, яка стоїть перед ним, лікарями і рідними - стабілізувати стан здоров`я і вивести на одужання. Вся решта суєтних питань меркне на фоні основної людської цінності", - відзначив Маковецький.

Адвокат додав, що "стан здоров`я Убірії, на жаль, як і раніше стабільно тяжкий".

Маковецький також висловив думку, що "центральна влада, на яку всі посилаються, нікому не давала карт-бланш на беззаконня. Звучали заклики розібратися згідно із законом. Ймовірно, тому правоохоронні органи побоялися повторити раніше випробуваний у МКЛ № 9 спосіб доставки хворого Убірію до суду".

Як повідомлялося, 11 червня 2010 року в Одесі заявили про рейдерське захоплення полігону твердих побутових відходів "Дальницькі кар`єри". Прибулий туди віце-мер В.УБІРІЯ під час суперечки дістав пістолет і вистрілив в повітря.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...