УКРАЇНА ТАКИ ВІДЗНАЧИТЬ ХЕЛОВІН ВИБОРАМИ

Четвер, 1 липня 2010, 16:24
 

Верховна рада призначила чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на неділю 31 жовтня 2010 року.

За відповідне рішення проголосували  247 депутатів.

З них від Партії регіонів проголосували  169 депутатів, з БЮТ - 20,  НУНС - 9 КПУ - 26, Блоку Литвина - 19, позафракційних - 4.

Згідно із постановою ЦВК має в установленому законодавством порядку вжити заходів щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення підготовки та проведення цих виборів за рахунок коштів Держбюджету.

Уряд має в межах повноважень вжити невідкладних заходів щодо забезпечення фінансування чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів за рахунок коштів Держбюджету.

Перед цим депутатів від НУНС Юрій Ключковський заявив, що ці вибори знову "вносять хаос".

Так Ключковський висловився за необхідність спочатку прийняти зміни до Конституції, які б дали можливість одночасно проводити вибори на місцях, бо в деяких регіонах така дата порушить норму,я кою встановлений строк повноважень депутатів міських рад.

Водночас спікер парламенту Володимир Литвин повідомив, що на погоджувальній раді голові комітету Сергію Міщенку було запропоновано пдготувати проект змін до конституції і проголосувати його 226 голосами до канікул

"А восени повернемось до нього для прийняття кілкістю не менше 300 голосів", - сказав Литвин.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування