Людина Жванії мітить на посаду Шуфрича

Понеділок, 26 липня 2010, 19:12
Коаліція обговорює кандидатуру на посаду міністра з питань надзвичайних ситуацій.

Як варіант розглядається депутат від НУНС, член групи "Право вибору" Сергій Василенко, повідомляють "Українські новини" з посиланням на Главком.

Василенко виключив ймовірність повернення Нестора Шуфрича на цю посаду і допустив, що відповідна квота може бути віддана групі "Право вибору", що входить до коаліції.

При цьому він зазначив, що одним з кандидатів на цю посаду є екс-глава секретаріату президента Віктор Балога.

"Шуфрича подали на відставку в 2 години дня, а в 4-й годині цього ж дня Литвин оголосив про створення нашої групи. І я отримав купу дзвінків, думаю, паралельно з Балогою... Будуть вестися переговори", - сказав він.

Василенко зазначив, що у нього вже є досвід роботи в цій сфері, так як він обіймав посаду міністра Криму з надзвичайних ситуацій.

"Я в разі призначення буду кардинально відрізнятися від інших міністрів. За однієї причини: я - не "ліва" людина. Я пропрацював там досить мало, але воно сьогодні, може, навіть і краще, ніж якщо б я був засмальцьованим солдатом", - сказав він.

У той же час Василенко наголосив, що перед тим, як керівництво країни - зокрема президент Віктор Янукович і прем'єр Микола Азаров - буде розглядати його кандидатуру, він викладе їм своє бачення реформ в міністерстві і не буде від нього відступати.

"Тому я відразу задекларую прем'єру і президенту: я буду робити це і це. Якщо вони мені на це дають "добро", я пішов працювати", - уточнив він.

"А прийти, почати щось робити, а завтра у тебе спитають: ми тебе туди що, реформи послали робити? І зняли з посади, - я такого не хотів би", - додав депутат.

Парламентарій також зазначив, що депутат від НУНС, координатор депутатської групи "Право вибору" Давид Жванія не погодиться на призначення міністром.

Як відомо, 10 липня Верховна Рада звільнила Шуфрича з посади міністра з питань надзвичайних ситуацій.

Експерти вважають можливими кандидатами на цей пост Віктора Балогу і Давида Жванію.