Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова не виключають, що восени буде референдум

Субота, 3 липня 2010, 10:33
Питання проведення всеукраїнського референдуму щодо скасування політреформи 31 жовтня залишається відкритим.

Про це заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" міністр юстиції Олександр Лавринович.

Зокрема на питання про те, чи вірить він у можливість проведення референдуму одночасно з місцевими виборами, міністр заявив: "Це не питання віри. Я вважаю, що Основний Закон необхідно повернути до нормального стану якомога швидше".

Водночас Лавринович підкреслив, що остаточного рішення щодо референдуму стосовно долі політреформи поки немає.

"Це питання - відкрите. Я не в змозі відповісти ствердно чи заперечно. Тому що такий референдум може бути ініційований тільки через народну ініціативу. Виключно. Аналогічних повноважень не мають ані президент, ані Верховна Рада", - зазначив він.

Крім того, Лаврінович повідомив, що пропозиції щодо зміни правил проведення місцевих референдумів вже внесено на розгляд Кабміну.

На його думку, проведення всеукраїнських і місцевих референдумів слід регулювати окремими законодавчими актами.

Зокрема, на питання про те, чому не модернізовано застарілі правила проведення місцевих референдумів, міністр заперечив: "Модернізовано. Внесено на розгляд Кабміну. Відбуваються необхідні погодження. Сподіваюся, незабаром законопроект буде внесений до парламенту".

На думку Лавриновича, всеукраїнські та місцеві референдуми є достатньо відмінними заходами, тому доречним є створення окремих норм для їх регулювання.

"Предмети розгляду й процедура проведення всеукраїнських та місцевих референдумів розрізняються. Тому, напевно, доцільно мати окремі акти, які б регулювали проведення цих, достатньо різних заходів", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування