Керівництво податкової наказало вичавити максимум грошей

Субота, 3 липня 2010, 12:24
Керівництво податкової адміністрації неофіційно розпорядилося встановити максимальне податкове навантаження на всі підприємства.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на джерела у Державній податковій адміністрації.

Видання зазначає, що перевиконання плану зборів податків, про яке повідомив глава ДПА Олександр Папаіка, пояснюється неофіційним розпорядженням встановлювати обов'язковість прив'язки збору податків зі всіх підприємств для податкових адміністрацій на всіх рівнях і для всіх видів бізнесу до галузевого коефіцієнта.

Тобто до максимальних показників навантаження на найбільших платників податків галузі, йдеться у публікації.

Так, за словами Папаіки, податкова перевиконала план збору податків в червні на 6,5% - зібрано 9,8 мільярдів гривень, що складає близько 48% зростання у порівнянні з червнем 2009 року.

Причину подібного зростання ДПА пояснює переглядом бізнесом, особливо великим, своїх доходів і відповідним підвищенням податкового навантаження на підприємство на 2-3%.

"При цьому формально податку з обороту в Україні не існує. Проте неформально навіть голова ДПА оперує саме цим критерієм", - зазначає газета з посиланням на експертів.

"Хоча практика прив'язки до галузевого коефіцієнта існувала в ДПА завжди, шоком для підприємців наразі стали лише масштаби цього явища і те, що на підставі коефіцієнтів розпочато планування робіт усіх місцевих податкових адміністрацій", - йдеться у публікації.

Видання нагадує, що раніше ДПА "конфліктувала через низький показник податкового навантаження тільки з великими корпораціями".

"Проте за три місяці роботи нової влади високий коефіцієнт податкового навантаження з обороту став реальністю для підприємців усіх галузей бізнесу", - наголошує газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News