Азаров зробить ліки за рецептом

Субота, 3 липня 2010, 15:55
Уряд планує повернення до системи рецептурного відпуску ліків до кінця цього року.

Про це у своєму інтерв'ю "Дзеркалу тижня" розповів міністр охорони здоров'я Зіновій Митник.

"Недавно відбулася нарада у прем'єр-міністра, на якій розглядали питання фармацевтичної галузі, говорили про підтримку вітчизняного виробника ліків та медобладнання, про доступність медикаментів", - розповів він.

"Є відповідне доручення, щоб запровадити рецептурний відпуск медпрепаратів. Звісно, залишиться група безрецептурних, - ніхто не відпускатиме зеленку за рецептом", - сказав Митник.

"Ми також хочемо домогтися, щоб у рецепті зазначалася міжнародна непатентована назва препарату, аби пацієнтові не нав'язували препарат якоїсь однієї фірми", - заявив він.

"І тоді пацієнт прийде в аптеку, там йому запропонують 10 чи 12 виробників потрібного йому препарату, назвуть ціну, а він уже сам вибиратиме. Гадаю, так буде ще до кінця нинішнього року", - запевнив міністр.

Митник підкреслив, що уряд має на меті вирішити проблему недобросовісної реклами ліків у ЗМІ.

"Неприпустимо, коли невідомо що видається за ліки, коли запевняють, що це допоможе вилікувати не лише легкі захворювання, а й рак", - заявив він.

"Розбиратимемося з біологічно активними добавками, хочемо запровадити ліцензування БАДів, бо на цьому теж дурять людей: дідусь чи бабуся, повіривши рекламі, складають півроку гроші, купують казна-що й чекають одужання. А потім пишуть нам скарги", - сказав міністр.

Також Митник повідомив, що МОЗ підготувало і свої пропозиції щодо контролю реклами лікарських засобів: "В нас уже готові зміни до закону про рекламу - ми пропонуємо посилити контроль та відповідальність за рекламу ліків".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування