Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українській владі нагадали про демократичні принципи

Субота, 3 липня 2010, 18:43
Спільнота демократій закликає до поліпшення політичної ситуації в Україні.

Про це йдеться у резолюції форуму Спільноти демократій, який завершився в Кракові, повідомив депутат від НУНС Борис Тарасюк, який разом з лідером БЮТ Юлією Тимошенко взяв участь у Зустрічі високого рівня з питань демократії.

"Ця політична резолюція була схвалена всіма парламентарями з всіх країн світу, які входять до парламентського форуму", - сказав він, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Українська влада закликається підтримувати демократичні принципи і верховенство права з особливим наголосом на свободу висловлювань і мирних зібрань в Україні", - зазначив Тарасюк.

За словами депутата, у резолюції також міститься заклик до коаліційної більшості і уряду з тим, щоб вони не підривали незалежність судової гілки влади.

"Крім того, міститься заклик провести вільні і справедливі місцеві вибори 31 жовтня 2010 року...Направити проект закону щодо місцевих виборів, який схвалений в першому читанні, до Венеціанської комісії на експертизу", - повідомив Тарасюк.

Також у резолюції висловлюється стурбованість відносно політичних залякувань представників опозиції в Україні.

"Міститься заклик здійснити економічні реформи, які були б спрямовані, зокрема, на боротьбу з корупцією. Також міститься заклик до української влади сприяти створенню умов для діяльності громадянського сектору в Україні", - сказав НУНСівець.

"Також українській уряд закликається не вдаватися до заяв, які можуть викликати розпалювання етнічної нетерпимості і ділити суспільство в Україні", - заявив Тарасюк.

За його словами, у резолюції є заклик до української влади щодо покращення гендерної політики в країні.

"Українська влада заклякається до того, щоби не втручатися в діяльність українських і міжнародних урядових інституцій, що функціонують на території України", - повідомив Тарасюк.

Останнім пунктом цієї резолюції Парламентський форум Спільноти демократій закликає всі уряди, які беруть участь в діяльності Спільноти демократій, постійно відслідковувати ситуацію з демократичними процесами в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування