Партія Яценюка буде оскаржувати "регіональні" вибори

Неділя, 4 липня 2010, 11:14
"Фронт змін" закликав всі демократичні сили об'єднатися, аби не допустити ухвалення закону про місцеві вибори в редакції Партії регіонів.

Така позиція озвучена в заяві ухваленій на засіданні ради партії 3 липня, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

На засіданні, зокрема, було прийняте рішення не підтримувати "регіональний" проект закону про вибори депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

В "Фронті змін" заявляють, що законопроектом "брутально порушується конституційне право громадян України на вільні вибори органів місцевого самоврядування".

"Цим законопроектом фактично пропонується обирати депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів лише від політичних партій, які входять до так званої коаліції "тушок" у Верховній Раді", - зазначається в заяві.

"Більшість опозиційних політичних  партій, особливо тих, які представляють нове покоління і нове бачення розвитку країни, в тому числі і "Фронт змін", фактично штучно позбавляються права на участь у місцевих виборах, які призначені на 31 жовтня", - заявляють в партії.

"Партія регіонів в своєму законопроекті пропонує сформувати всі виборчі комісії таким чином, щоби разом із своїми союзниками по парламентській коаліції отримати над виборчим процесом тотальний контроль і фактично встановити потрібний для них результат місцевих виборів", - йдеться в заяві.

в "Фронті змін" заявляють, що залишають за собою право боронити свободу і демократію в Україні всіма законними засобами: "Від оскарження цього закону в Конституційному суді - до звернення у відповідні міжнародні інституції та проведення масових акцій громадянського спротиву".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування