Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США не хочуть штовхнути Януковича в обійми Путіна - експерти

Неділя, 4 липня 2010, 16:01
США не хочуть відштовхнути президента Віктора Януковича своїми повчаннями.

Таку думку висловив директор Інституту Горшеніна Володимир Фесенко, повідомляє газета "Сегодня".

Коментуючи візит в Україну держсекретаря США Гіларі Клінтон, він заявив: "Зовнішня політика Америки прагматична до цинізму".

"Зараз Штатам потрібно від Януковича виконання домовленостей з урану і збереження Януковича в системі стратегічних відносин з США. Тому вони не хочуть відштовхнути його своїми повчаннями", - вважає Фесенко.

"Штати не були б Штатами, якщо б не говорили про свободу слова, але у випадку з Україною вони будуть робити це гнучко і не так явно, як хоче того наша опозиція", - додав він.

У свою чергу директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов впевнений, що США "все ще не знають, що робити з Україною".

"Не критикувати не можна, критикувати небезпечно, так як можна штовхнути Януковича в обійми Путіна. Тому все, що могла продемонструвати Клінтон, - це те, що Америка Україну не кидає", - зазначає політолог.

Карасьов вважає, що Клінтон в Києві потрібно було бути дуже обережною: "Все, що вона собі дозволила, це зустріч з Тимошенко, але ж і Байден у минулому році зустрічався з Януковичем".

"Для Януковича ця зовнішньополітична ситуація дуже вигідна: Америка боїться штовхнути його в обійми Росії, а Росія не може надто тиснути, щоб український маятник хитнувся у бік Америки", - зазначив він.

"На цьому можна грати і вигравати. Але тільки не можна заграватися, тому що відвернутися можуть обидва партнери", - додав експерт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування