Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МІНІСТР ОБОРОНИ МОЖЕ ВТРАТИТИ КРІСЛО

Вівторок, 6 липня 2010, 15:29
У середу відбудеться позачергове засідання РНБО, на якому буде обговорюватися ситуація, що склалася у Збройних силах.

За інформацією "Дзеркала тижня", за підсумками засідання може бути ухвалене рішення про відставку глави міністерства оборони Михайла Єжеля.

Приводом для відсторонення керівника відомства, як повідомляють джерела видання в адміністрації президента, стало невдоволення президента Віктора Януковича станом справ у Збройних силах за підсумками візиту до Криму 2-4 липня.

Зокрема, під час відвідування севастопольського аеродрому "Бельбек" глава держави поцікавився, яка кількість наявних літаків піднімається в повітря.

Януковичу повідомили, що з 20 винищувачів бригади в повітря може піднятися лише один.

За даними газети, у проекті рішення, яке готується за підсумками засідання РНБО від 7 липня, є пункт, в якому йдеться про незадовільні результати роботи Єжеля на посту керівника оборонного відомства, у зв'язку з чим рекомендується звільнити його з займаної посади.

Крім того, як повідомляють джерела, з посади може бути звільнений головком ВПС Іван Руснак. У цьому випадку він займе пост начальника Національного університету оборони.

За інформацією видання, Єжель вже знає про його відсторонення від займаної посади, яке готується, і навіть звернувся за допомогою до прем'єр-міністра Миколи Азарова. Їх позапланова зустріч відбулася у вівторок, 6 липня.

Як пише газета, у разі відставки Єжеля на посаді глави Міноборони його може змінити регіонал Олександр Кузьмук, Останній, як очікується, буде присутній і виступить на засіданні РНБО 7 липня.

Кандидатуру Кузьмука, який раніше двічі очолював оборонне відомство, має намір внести на розгляд Верховної Ради Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...