Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бютівець розповів, як його ввели в оману Герман і Льовочкін

Четвер, 8 липня 2010, 11:17
З порядку денного Верховної Ради вилучили законопроекти щодо доступу до інформації та свободи слова.

Як розповів "Українській правді" перший заступник глави комітети з питань свободи слова Андрій Шевченко, проекти мали бути розглянуті в четвер.

"Проект закону про доступ до публічної інформації знову вилучили з розкладу засідань  Верховної Ради. У порядку денному також немає двох альтернативних законопроектів щодо посилення гарантій свободи слова в Україні, за авторством Арсенія Яценюка та Олени Кондратюк", - повідомив Шевченко.

Він додав, що ще вночі на сайті Верховної Ради "цей проект стояв у плані на сьогодні і досі розміщений у розкладі".

"Наскільки я зрозумів ситуацію, і як пояснюють колеги в залі, коаліція не настроєна продовжувати сесію наступного тижня, тому залишили у розкладі лише ті проекті, в терміновому розгляді яких вона зацікавлена", - припустив Шевченко.

Депутат також додав, що під час підготовки проекту закону він співпрацював "з двома різними урядами, з двома різними міністрами юстиції, з двома різними головами СБУ".

Він назвав ситуацію "прикрою", оскільки станом на середу "фактично була досягнута домовленість про  підтримку цього проекту в сесійній залі".

"Впродовж останніх днів була серія переговорів з представниками різних фракцій, Кабінету міністрів, адміністрації президента, зокрема з главою адміністрації Сергієм Льовочкіним, його заступницею Ганною Герман", - повідомив він.

"Під час спілкування у мене склалося враження, що на тому боці чудово розуміють важливість цього закону, і є готовність спільно працювати на те, щоб цей закон був ухвалений", - зазначив Шевченко.

Водночас він зазначив, що якщо цей проект не буде розглянутий на цій сесій, то на осінь його шанси суттєво нижчі через початок виборчої компанії, бо тоді "атмосфера в залі буде менш перспективною".

Ще однією проблемою перенесення проекту на осінь він назвав те, що цей закон міститься в плані "Україна - ЄС, яким ми рухаємось до асоційованого членства і безвізового режиму".

"Зараз я планую з'ясувати якусь остаточну позицію у колег з коаліції і буду намагатись досягти домовленостей, щоб цей проект таки розглянути", - повідомив він.

"В мене залишається надія, що цей проект буде розглянутий і підтриманий представниками різних політичних сил", - додав Шевченко.

Раніше спікер ВР Володимир Литвин доручив включити проект закону про доступ до інформації на четвер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування