Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Vanco і уряд Азарова перестали судитися і сіли за переговори

Четвер, 8 липня 2010, 13:58


Компанія Vanco Prykerchenska і Кабмін України призупинили на 3 місяці арбітражний процес в Арбітражному інституті Торговельної палати Стокгольма.

Вони почали переговори для мирного врегулювання суперечки навколо розірвання угоди про розділ продукції (УРП) у Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря, інформують "Українські новини" з посиланням на повідомлення компанії.

"Наша позиція полягає в тому, щоб частиною можливої мирової угоди стали гарантії, які б протягом усього періоду реалізації проекту з розроблення Прикерченської ділянки континентального шельфу Чорного моря убезпечили нашу компанію від того втручання та блокування діяльності", - сказав президент Vanco Prykerchenska Джим Баун.

Компанія вважає, що зараз є всі шанси розв'язати спірні питання та підписати мирову угоду.

"Упевнений, що за наявного конструктивного підходу нинішнього уряду ми зможемо досить швидко дійти згоди і у такий спосіб Україна зможе просунутися на шляху до власної енергетичної незалежності", - сказав Баун.

На його думку, мирне врегулювання ситуації стане потужним позитивним сигналом для міжнародних нафтовидобувних компаній, іноземних інвесторів.

Як відомо, 19 жовтня 2007 року між Кабміном Україною та компанією Vanco International (Бермудські острови) було підписано угоду про розділ продукції у Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Vanco International передала усі права та зобов'язання з УРП Vanco Prykerchenska (Британські Віргінські острови).

Це стало основною причиною розірвання угоди з боку Кабміну та початку міжнародного розгляду, позивачем у якому виступила Vanco Prykerchenska.

Vanco International є 100%-ою дочірньою компанією Vanco Energy Company (США).

Vanco Energy володіє 25% Vanco Prykerchenska, іншими власниками виступають: корпорація ДТЕК (Донецьк), інвестиційна компанія Integrum Technologies Ltd (Австрія), а також компанія Shadowlight Investments Ltd російського бізнесмена Євгена Новицького - на паритетних засадах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування