Тігіпко назвав своє творіння "напівфабрикатом"

П'ятниця, 9 липня 2010, 10:52
У проект Податкового кодексу достатньо внести 150 поправок.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, виступаючи у Верховній Раді.

"Ніяких 5 тисяч змін там непотрібно. Для того, щоб змінити ті основні проблеми, які є, достатньо 150 поправок. Для того, щоб відшліфувати, потрібно 300 поправок", - зазначив він.

"І ми, якщо б була конструктивна робота у Верховній Раді, могли б за цей короткий час мати абсолютно нормальний податковий кодекс. Тут розглянути 300 поправок було б легко, і ми їх підготували вже сьогодні", - наголосив Тігіпко.

Віце-прем'єр пообіцяв, що восени уряд передасть парламенту "гарний документ".

Той проект Податкового кодексу, який напередодні Верховна Рада направила на всенародне обговорення, він назвав "напівфабрикатом".

"Коли ми розглядали можливість подачі проекту кодексу, то перед нами була дилема, що робити: чи відкладати це на достатньо довгий термін і робити це восени, чи робити це швидко, але подавати недосконалий податковий кодекс", - розповів Тігіпко.

Він зазначив, що в уряду "практично напрацьованого варіанту...не було".

"Було прийнято рішення подати той Податковий кодекс, який напрацьовувався разом з бізнесом у 2007 році. Але після цього відповідні зміни були внесені Мінфіном і податковою адміністрацією, і ми отримали той продукт, який ми зараз маємо", - наголосив віце-прем'єр.

"Ми практично завершили роботу над тими змінами, які нам потрібні для бізнесу", - наголосив Тігіпко.

"Уже всі внесені зміни щодо необґрунтовано підвищених штрафних санкцій, зняти безспірне списання коштів платників без рішення суду, зняти посилення адміністративного тиску на суб'єктів підприємницької діяльності, неконституційні контрольні заходи з боку податкових органів", - сказав він.

"Збережена рівноправна відповідальність як платника, так і держави, скасовані додаткові перевірки платників, забезпечений певний захист", - зазначив віце-прем'єр.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування