БЮТ хоче держпідтримки при проведенні праймеріз

Понеділок, 2 серпня 2010, 20:24
Партія "Батьківщина" до середини серпня планує завершити проведення внутрішньопартійного праймеріз.

Про це розповів депутат від БЮТ Андрій Шевченко, повідомляє прес-служба партії.

"До 15 серпня "Батьківщина" отримає результати, які дозволять зрозуміти, як це працює на практиці і як це може бути використано у майбутній програмі місцевих виборів", - зазначив він.

На думку Шевченка, потрібно зафіксувати механізми праймеріз у партійному статуті.

"Із великою долею вірогідності я можу прогнозувати, що на партійному з'їзді, який пройде у вересні, у партійному статуті будуть зафіксовані такі інструменти, як праймеріз або близькі до них", - сказав він.

Окрім того, Шевченко повідомив, що наразі працює над розробкою законопроекту про праймеріз, який би передбачав механізми державної підтримки політичних сил при проведенні праймеріз, зокрема, надання можливості використання дільничних виборчих комісій, які працюють на виборах, для проведення партійних праймеріз.

Політик також закликав представників інших політичних сил долучитися до розробки такого законодавчого акту з тим, щоб внести його на початку нової сесії на розгляд парламенту.

Шевченко нагадав, що праймеріз - це внутрішньопартійне голосування, яке проводиться з метою визначення найсильніших кандидатів від політичної сили для участі у подальших офіційних виборах.

Праймеріз проводиться таємно і є доступним для всіх партійців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування