Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Блогер: "Я не закликав до вбивства президента. Мій блог - це мій приватний простір"

Вівторок, 3 серпня 2010, 08:36

Блогер Олег Шинкаренко заявляє, що не закликав до насильства над посадовцями у своєму "Живому журналі", і дії СБУ та прокуратури є втручанням у його приватне життя.

Про це він сказав у студії української служби "Бі-Бі-Сі" в Києві.

"Чомусь у прокуратурі та СБУ вирішили, що я закликаю до вбивства президента. Хоча я ні в якому разі не закликав. Дай Бог здоров'я нашому президентові Януковичу - нехай живе до ста років", - заявив Шинкаренко.

"Просто один чи декілька моїх записів у блозі були зроблені у емоційно розлюченому стані, що може трапитися з кожним", - пояснив він.

На запитання, чи були в його блозі слова з запитанням, чи знайдуться такі, хто міг би вбити посадовців, та низка імен - і чи він це писав і яку реакцію на це уявляв, Шинкаренко відповів: "Я нічого не уявляв".

"У мене не було ніяких планів і це була моя розлючена реакція на побачене", - наголосив він.

Шинкаренко дав зрозуміти, що публікація таких думок в Інтернеті, - не заклик до дій.

"Мій блог може знайти тільки та людина, яка має його адресу, або цілеспрямовано його розшукує. У мене було мало читачів. Мій блог не присвячений закликам до вбивства чи образливим характеристикам будь-кого. Він присвячений переважно мистецтву і літературі", - заявив блогер.

Шинкаренко вважає, що дії правоохоронців щодо нього - це "втручання у (його) приватний світ".

"Я написав у своєму поясненні, що якщо мої слова когось образили, то я прошу не сприймати їх у образливому ключі - я вибачаюся за це і намагатимуся у майбутньому нікого не ображати", - сказав блогер.

"Я офіційно як журналіст ніколи би не казав би нічого подібного ні президенту, ні будь-кому взагалі", - запевнив він.

"Але я вважаю, що мій блог - це мій приватний простір. І це все одно, що казати таке на кухні. Я вважаю, що дуже багато громадян України, може, ледь не половина, ще міцніші висловлювання собі дозволяють для себе на кухні", - додав Шинкаренко.   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування