Меджліс не прийшов до Януковича - він порадив не політизувати

Вівторок, 3 серпня 2010, 13:47

Президент шкодує, що члени Меджлісу кримськотатарського народу не взяли участі у раді розвитку АР Крим і не планують брати участь у його зустрічах із представниками кримських татар.

Про це Віктор Янукович сказав на нараді з питань розвитку автономії, яка відбувся в Сімферополі у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, представників Меджлісу немає тут, а я дуже хотів, щоб вони разом із нами працювали над поліпшенням життя жителів Автономної Республіки Крим над розвитком економіки", - заявив президент.

За його словами, на зустрічі з представниками кримськотатарського народу він має намір запропонувати програму вирішення накопичених проблем кримськотатарського населення з питань виділення житла й соціальних питань.

"Ми створюємо всі умови для того, щоб ви очолили вирішення всіх цих проблем, а ми будемо над цим усі працювати й залучати всі можливості нашої країни", - сказав голова держави.

"Необхідно вирішувати питання, не політизувати їх і вносити нестабільність, а об'єднуватися навколо вирішення всіх цих питань. Розв'язати ці проблеми - це наше завдання й це завдання влади, і це завдання представників кримськотатарського народу", - наголосив Янукович.

"Нехай дасть оцінку кримськотатарський народ. Це політизація якась незрозуміла для мене. До кого вони в опозиції? Ми жодних політичних позицій не розглядали", - заявив президент, коментуючи позицію Меджлісу.

За його словами, у ході наради розглядалися питання розвитку Криму й тих територій, на яких проживає велика кількість кримськотатарського населення.

"Я цю позицію не розумію. Така позиція керівництва Меджлісу не несе жодної перспективи, я підкреслюю, саме керівництва Меджлісу. Така позиція веде у нікуди", - заявив Янукович.

У вівторок члени Ради представників кримськотатарського народу при президенті України, які є членами Меджлісу, відмовилися брати участь у запланованій раніше на цей день зустрічі з главою держави.

Відповідне рішення ухвалила президія Меджлісу, бо замість засідання Ради представників кримськотатарського народу за участю президента була запропонована "зустріч із представниками кримськотатарського населення" - у тому числі, представниками "двох-трьох відомих своєю скандальністю громадсько-політичних утворень, за якими стоять особи, готові заради своїх амбіцій до будь-яких деструктивних дій".

Президія Меджлісу відмовилася брати участь у зустрічі, на яку запрошені "одіозні особистості", і попросила Януковича призначити дату зустрічі з Радою представників кримськотатарського народу при президенті України, повідомляє УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування