Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович визнав, що облаштування кримських татар на його совісті

Вівторок, 3 серпня 2010, 16:37
Питання облаштування кримських татар "лежить на совісті влади".

Про це заявив президент Віктор Янукович під час зустрічі з представниками кримськотатарського народу, повідомляє прес-служба глави держави.

Він наголосив, що підтримує законні вимоги кримських татар щодо соціально-економічного розвитку Криму, вирішення питань депортованого народу, проблем гуманітарної сфери, йдеться у повідомленні.

"Ми як європейська держава будемо виконувати всі рішення Ради Європи у цьому напрямку і скеровувати наші зусилля на вирішення проблем", - заявив президент.

Янукович запропонував представникам влади та кримських татар спільно розробити комплексну програму з вирішення їхніх нагальних проблем.

За його словами, може йти мова про програму щодо забезпечення кримських татар житлом із застосуванням не лише можливостей Кримської автономії, а й загальнодержавних ресурсів: "Є маса пропозицій інвесторів щодо будівництва соціального житла".

Президент додав, що доцільно попрацювати над питанням здешевлення кредитів на житло.

Крім того, Янукович наголосив: "Усі незаконні рішення щодо виділення землі мають бути анульовані". Він додав, що це стосується також фактів самозахоплень.

"Говорячи про права народів, депортованих за національною ознакою, Янукович назвав дуже важливим прийняття відповідного законопроекту, внесеного на розгляд Верховної Ради у лютому 2010 року", - йдеться у повідомленні.

"Прийняття цього законопроекту зніме масу питань і насамперед визначить критерії етнонаціональної політики держави", - зауважив Янукович, додавши, що йдеться не лише про кримських татар.

Він також сподівається, що Верховна Рада після канікул розгляне питання надання статусу Національного Бахчисарайському державному історико-культурному заповіднику. Також президент наголосив, що має бути вирішено питання будівництва мечеті у Сімферополі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування