Клюєва призначили головним по пожежах. Азарова вирішили не турбувати

Четвер, 5 серпня 2010, 16:20
Керувати роботою з протипожежної безпеки буде перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час засідання Ради нацбезпеки і оборони, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Янукович додав, що з відпусток повинні бути відкликані голови райдержадміністрацій, щоб кожен з керівників ніс персональну відповідальність.

При цьому прем'єр Микола Азаров відкликатися з відпустки не буде, оскільки тільки завершив лікування.

За його словами, в регіони спрямована перевірка, за результатами якої йому доповіли, що "спокійно можна заїхати в ліс, ніхто не перекопав дороги ... ніхто не виставив пости ... ніхто у військових частинах не врахував рішення уряду, і триває бойова підготовка , на яку йдуть солдати з сигаретами, запальничками ".

"Я не виключаю, що той пожежа, яка була на Дніпропетровщині, виник тому, що там були бійці військової частини", - підкреслив президент.

При цьому він зазначив, звертаючись до міністра оборони Михайлу Єжель, що це сталося на території частини, за яку несе відповідальність міністр оборони.

"І що там було - вирубка лісу незаконна або бойові навчання, які не можна зараз проводити - я не знаю, проте згоріло 400 гектарів лісу", - заявив Янукович.

Він додав, що останнім часом в Донецькій, Луганській, Харківській, Київській областях і Криму були одиничні випадки пожеж, на які вистачило сил відреагувати.

"Підняти всі військові частини, внутрішні війська і закрити всі входи до лісу, заборонити перебування там людей, жодних навчань. Ми повинні зберегти врожай, хліб", - сказав Янукович, додавши, що вже є одиничні випадки пожеж на полях.

Крім того, президент акцентував увагу на необхідності захисту всіх небезпечних об'єктів, зокрема, складів з боєприпасами, нафтобаз і тому подібне.

Також він дав доручення генеральному прокурору Олександру Медведьку та голові Служби безпеки Валерія Хорошковського в разі виникнення пожеж проводити розслідування і знаходити винних.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування