Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненко розповів, що Ющенко ледь не розбився на літаку

П'ятниця, 6 серпня 2010, 10:16
У 2004 році під час виборчої кампанії тодішній кандидат у президенти Віктор Ющенко ледь не розбився в авіакатастрофі.

Про це розповів Євген Червоненко, який тоді був начальником особистої охорони Ющенка, пише газета "Сегодня" в замітці про екстремальні випадки, які траплялися з відомими політиками в небі.

"Ми летіли з Кривого Рогу до Запоріжжя на Як-40 на зустріч з виборцями. Ви знаєте ставлення тодішньої влади до Віктора Андрійовича ... Без її втручання, напевно, не обійшлося й того разу", - сказав він.

"Спочатку нам відмовили в посадці в аеропорту Запоріжжя, потім Дніпропетровська (з авіадиспетчером цього міста довелося навіть сильно посваритися), потім ще в двох аеропортах. Довелося сідати у Львові", - продовжив Червоненко.

"І ось летимо ми у столицю Галичини, на борту з нами, до речі, американські журналісти. Вони починають розуміти, що відбувається щось не так, але я вигляду і не подаю. Як начальник особистої охорони Ющенка, я розумів, що найстрашніше на борту - це паніка, тому дозволив розливати спиртне, щоб її не допустити", - згадав він.

За словами Червоненка, під час підльоту до Львова він декілька разів підходив, "щоб розрахувати паливо".

"І ось починаємо сідати, до землі залишається 40 метрів, і раптом у Як-40 закінчується пальне. В одного з пілотів починається істерика, довелося його заспокоїти. Як? Не скажу. Загалом, ми спланували на злітну смугу", - сказав він .

"Політ, слава богу, закінчився нормально. Про те, що мало не сталася авіакатастрофа, я розповів тільки двом людям, одним із яких був Ющенко", - додав Червоненко.

Але "пригоди", за його словами, на цьому не закінчилися.

"Прибулі сіли у таксі й поїхали у місто. Шофер, в машині якого розмістився майбутній президент, не тямив себе від щастя, і під час їзди, повернувши голову в бік Віктора Андрійовича, захлинаючись від радості, сказав: "Увечері, коли тещі розповім, що Ющенка віз, вона не повірить!". У результаті машина врізалася в бордюр", - сказав Червоненко.

"Я йому тоді сказав: "Не відволікайся та слідкуй за дорогою. Не вистачало ще, щоб Ющенко врятувався в небі, а загинув на землі". До речі, це я в свій час посадив Віктора Андрійовича в навчальний літак, на якому він літав не сам, а з другим пілотом. І потрібно сказати, показав себе нормально", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування