Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У зв'язку зі спекою Януковича і Кº перевели на дієту

П'ятниця, 6 серпня 2010, 11:07

З раціону керівників держави вилучили продукти, які не рекомендується вживати у спеку.

Про це в інтерв'ю Комерсант-Україна розповів головний санітарний лікар Сергій Риженко.
  
"Складаючи раціон для керівників держави, наші фахівці виключають з нього салати, оскільки при їх приготуванні присутній прямий контакт продуктів з руками без подальшої термічної обробки, а також м'ясні бульйони, адже це поширене живильне середовище, в якому в лабораторних умовах вирощуються патогенні мікроорганізми", - сказав він.

За словами Риженка, зараз погодні умови створюють в Україні ефект термостата - приладу, в якому при температурі 36-38° вирощуються мікроорганізми.

"Тобто прямо на вулиці існують найсприятливіші умови для зростання патогенних бактерій. Так, в кожному тістечку, якого торкнулися чиїсь руки, вже через півгодини на спеці може з'явитися інфекція", - зазначив він.

За словами Риженка, запобігти шлунково-кишковим захворюванням може тільки ретельний контроль за продуктами харчування.

"Не слід купувати продукти в місцях, не обладнаних холодильниками. Кров'янка, домашні ковбаси, солодощі в таку погоду псуються в першу чергу", - сказав він.

Риженко також порекомендував берегти організм від перегріву.

"Слід поменше перебувати на сонці, особливо в середині дня. З будинку найкраще виходити в головному уборі або з парасолькою від сонця, хоча в нашій країні це й не прийнято. І дорослим, і дітям необхідно мати з собою запас питної води гарантованої якості" , - сказав він.

"Але найголовніше зараз - навчити людей мити руки протягом дня, особливо перед вживанням їжі. Через брудні руки передаються десять-дванадцять широко поширених у країні інфекцій, включаючи гепатит і сальмонельоз", - додав головний санлікар.

"На жаль, у нашій країні не звикли до цієї простої гігієнічної процедури. Така в нас сумна історична традиція - до сорокових років в Україні практично не було громадських туалетів, про це навіть згадувалося в підручниках з гігієни. А деякі досі ходять прямо в кукурудзу і соняшники", - сказав також він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування