Каськів запевнив, що його ні до чого не примушують

П'ятниця, 6 серпня 2010, 16:47
Депутат від НУНС Владислав Каськів заявив, що поки не збирається вступати в коаліцію.

Про це він сказав, коментуючи своє призначення керівником робочої групи з національних проектів у Комітеті економічних реформ, створеному при адміністрації президента.

"У контексті реалізації національних проектів ніякої політики немає. Це державна справа", - зазначив Каськів.

"Мене ніхто не примушує вступати в Партію регіонів або в коаліцію, голосувати проти своїх переконань. Це принципове професійна справа", - підкреслив він.

"Напевно, логічним було б моє приєднання до коаліції, але моєю проблемою залишається наявність у коаліції комуністів і ряд питань у гуманітарній сфері, зокрема, трактування історії і мовне питання", - зазначив депутат.

Крім того, він заявив, що на реалізацію національних проектів у першому півріччі 2011 року держава планує залучити від 1 до 1,5 мільярда гривень інвестицій.
Він нагадав, що президент Віктор Янукович визначив 5 першочергових національних проектів, необхідна сума для реалізації яких складе приблизно 40 мільярдів гривень.

Каськів додав, що всі національні проекти будуть реалізовуватися без залучення бюджетних коштів, а за кошти іноземних та українських інвесторів.

За словами депутата, з бюджету буде фінансуватися лише підготовка проектної документації для таких проектів.

"Я особисто обіцяю, що корупції в цих проектах буде нуль. Ці проекти будуть реалізовуватися без бюджетних коштів з першокласними міжнародними компаніями з найвищою репутацією, і за прозорими схемами", - зазначив він.

Каськів не сказав, які конкретно 5 проектів визначив президент для першочергової реалізації.

У той же час, депутат підкреслив, що в загальних рисах мова йде про проекти, що стосуються енергетичної безпеки та розвитку альтернативних джерел енергії, а також підвищення якості життя.

Каськів також зазначив, що до кінця місяця на засіданні Комітету економічних реформ всі ці проекти будуть розглянуті і затверджені.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування