Януковича і К° попросять переписати судові правила

П'ятниця, 6 серпня 2010, 19:58
Збори суддів Верховного суду звернуться до президента, Верховної Ради та Кабміну щодо необхідності внесення змін до закону про судоустрій.

За таке рішення проголосувала більшість суддів, присутніх на зборах 6 серпня, повідомляє прес-служба Верховного суду.

"У зверненні йдеться про необхідність перегляду "Перехідних положень" зазначеного закону та забезпечення умов для діяльності Верховного суду", - йдеться у повідомленні.

У суді нагадали, що, відповідно до нового закону про судоустрій, Кабмін у місячний термін має забезпечити розміщення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ в адміністративних приміщеннях, де розміщуються судові палати у цивільних і кримінальних справах Верховного суду.

"Станом на 6 серпня у Верховному суді працює 79 суддів, жоден з яких не надав згоди на переведення до іншого суду. Відповідно до закону кожен суддя забезпечується окремим кабінетом, робочим місцем та необхідними для роботи засобами", - йдеться у повідомленні.

На розгляді Судової палати у цивільних справах Верховного суду нині перебуває понад 21 тисячі касаційних скарг та справ, на розгляді Судової палати у кримінальних справах - понад 2 тисяч 100 касаційних скарг та справ, наголосила прес-служба.

"Враховуючи зазначене, реалізація положень закону перешкодить здійсненню правосуддя найвищим судовим органом у системі судів загальної юрисдикції, а отже, призведе до порушення гарантованого Основним законом держави права громадян на судовий захист", - йдеться у повідомленні.

Виступаючи перед суддями, глава Верховного суду Василь Онопенко наголосив, що закон про судоустрій і статус суддів хоча й набув чинності та повинен виконуватись, але він не є досконалим і потребує внесення багатьох змін.

"Саме з цією метою глава суду запропонував створити робочу групу з напрацювання і підготовки пропозицій для внесення змін до закону", - йдеться у повідомленні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування