Смог ускладнює роботу московських аеропортів. В Україні посилюють заходи

Субота, 7 серпня 2010, 11:53

Екологічна ситуація вплинула на роботу аеропортів Внуково й Домодедово, декілька рейсів пішло на посадку на запасні аеродроми.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс" у Росавіації.

"Видимість у районі аеропорту "Домодедово" становить 325 метрів, рішення про посадку літаків приймає командир повітряного судна. На запасні аеродроми пішло п'ять літаків. Три в Нижній Новгород, два в "Шереметьєво", а 40 взагалі не прилетіли", - сказав радник керівника Росавіації Сергій Ізвольський.

У районі аеропорту "Внуково" видимість становить 550 метрів. На приліт два літаки пішли на запасні аеродроми. Водночас, аеропорт "Шереметьєво" працює в штатному режимі, видимість становить 600 метрів, повідомив представник Росавіації.

* * *

У зв'язку зі спекою рівень пожежної небезпеки у Києві зріс до п'ятого, надзвичайного класу. Обмежено доступ населення й в'їзд транспортних засобів у лісові зони.

Для попередження можливих погодних наслідків у Києві активізовані невоєнізовані формування цивільного захисту. Столична влада закликає киян і гостей міста уникати перебування в лісах і паркових зонах, бути обережними.

У Київській області на сьогодні виявлено 6 осередків тління торфовищ., пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Голова київської обладміністрації Анатолій Присяжнюк відкликає з відпусток голів районних адміністрацій. Найбільша пожежонебезпека зберігається в Бородянському, Іванківському, Васильківському й Києво-Святошинському районах Київської області.

Водночас, у Дніпропетровській області всі співробітники міліції переведені на посилений варіант несення служби, до особливого розпорядження. Про це повідомив у суботу начальник ЦОС ГУ МВС у Дніпропетровській області Олексій Щербатов агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, визначені схеми виставляння міліцейських нарядів зі співробітників "Беркута", ДАІ, ППС, дільничних, внутрішніх військ та інших служб.

"Всі співробітники будуть нести службу як мінімум по 12 годин, без вихідних, до особливого розпорядження. Це все пов'язане з високою пожежонебезпекою", - сказав Щербатов.

Основною метою посиленого варіанта несення служби він назвав недопущення людей у ліси й лісопосадки, профілактику й спостереження за ситуацією. Крім того, особлива увага співробітники міліції будуть приділяти недопущенню підпалів стерні й розведення багать.

"Міліція нікого не пропустить відпочивати в ліси", - підкреслив Щербатов.

Станом на 6 серпня в лісах України було зафіксовано не менш 64 пожеж. Загалом постраждало понад 600 га лісу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування