Лісову пожежу під Новомосковськом ніяк не можуть загасити

Субота, 7 серпня 2010, 14:11

У Дніпропетровській області на території Новомосковського військового лісництва триває ліквідація пожежі.

Як повідомили УНІАН у МНС, висока температура повітря, сильний поривчастий вітер та різкі зміни його напрямку протягом дня 6 серпня створювали умови для виникнення багатьох осередків горіння, які в окремих випадках переходили у верхові пожежі та охопили територію лісу площею близько 100 гектарів.

Завдяки комплексному застосуванню гелікоптерів з водозливними пристроями та пожежного літака МНС, наземних сил, оперативному маневруванню залученою пожежною технікою та особовим складом протягом доби вдалося ліквідувати близько 70 осередків загорань, захистити від вогню с. Черкаське і територію військової частини Міноборони, в напрямку яких розповсюджувалася пожежа.

На сьогодні пожежу локалізовано по всій площі горіння, тривають заходи з її ліквідації. Жертв, постраждалих та загрози населеним пунктам немає, ситуація контрольована.

Всього до ліквідації лісової пожежі залучено 855 чол., 88 од. техніки, у тому числі від МНС 262 чол., 53 од. техніки та 3 вертольоти Мі-8 і 1 літак АН-32П, від Держкомлісгоспу - 18 осіб та 7 од. техніки, від Міноборони - 575 осіб та 24 од. техніки.

В районі надзвичайної ситуації працює оперативна група МНС.

Загальну координацію дій з ліквідації надзвичайної ситуації здійснює тимчасово виконуючий обов'язки міністра з питань надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

Як відомо, пожежа у Новомосковському військовому лісництві виникла 3 серпня.

6 серпня в.о. глави МНС повідомив, що в Новомосковському військовому лісгоспі, за попередніми даними, знищено 400 га.

Прокурор Дніпропетровської області порушив кримінальну справу проти директора військового лісгоспу за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки, за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.

6 серпня прокуратурою затримано директора ДП "Новомосковський військовий лісгосп" Анатолія Міцкана.

За його даними, пожежею в Новомосковському військовому лісгоспі пошкоджено більш як 1300 га лісового масиву. З них 250 га знищено верховою пожежею, 1050 га - збіглою низовою і стійко-низовою пожежею.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News