Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єжель клянеться, що "феєрверку" не буде

Неділя, 8 серпня 2010, 12:44

Міністр оборони Михайло Єжель запевняє, що Міноборони не допустить пожеж на 61-му арсеналі в Лозовій.

Про це він заявив, перебуваючи з робочим візитом у Харківській області в суботу, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Ми зробимо все можливе, щоб не допустити пожежі на 61-му арсеналі", - сказав Єжель.

Міністр зазначив, що небезпека виникнення пожеж на території військової частини підвищується за рахунок того, що більше 41 тисяч тонн снарядів залишаються розкиданими на території.

Щоб уникнути серйозних пожеж для охорони і патрулювання периметра технічної території 61-го арсеналу будуть додатково залучені військовослужбовці Харківського гарнізону.

За словами Єжеля, на першому етапі на арсеналі з понеділка будуть залучені додаткові сили - два чергові вертольоти з спеціальними місткостями для гасіння пожежі з повітря.

"Також з технічної території частини буде прокладений спеціальний гідрант, який дасть можливість у будь-якій точці підключити рукави і локалізувати загоряння", - пояснив він.

"Крім того, тут знаходиться на постійному чергуванні спеціальний потяг для пожежогасіння, який надала в користування "Укрзалізниця". Це єдиний в Україні подібний потяг, який використовується виключно в надзвичайних ситуаціях", - додав Єжель.

Він підкреслив, що всі роботи почнуться з понеділка і до кінця наступного тижня будуть завершені.

Єжель також поінформував, що найближчим часом на території арсеналу почнуться саперні роботи, оскільки Кабмін уже виділив перші 22 мільйони гривень на розмінування території військового об'єкту.

Саперні роботи почнуться, як тільки на території військової частини буде встановлено повний контроль над пожежною небезпекою.

У роботах будуть задіяні співробітники МНС, а придорожню зону знешкодять саперні підрозділи ЗСУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування