У МНС продовжують наполягати, що смог у Києві – з Росії

Понеділок, 9 серпня 2010, 13:20

У Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій України пов'язують смог над Києвом із пожежами у Росії.

Про це заявив на брифінгу у понеділок голова Державної гідрометеорологічної служби МНС В'ячеслав Ліпінський, повідомляє УНІАН.

"Ми бачимо повідомлення від нашого сусіда (Росії), де горять сотні тисяч гектарів. Там дійсно дуже велика задимленість. Вона поширюється на багато російських територій та прилеглі українські території", - сказав він.

Ліпінський зазначив, що задимленість є на території Чернігівської області.

"Таким чином, те повітря, яке хоч повільно, але рухається, може донести невелику частину концентрації й до Києва", - наголосив він.

При цьому Ліпінський зазначив, що частина смогу над Києвом також від пожеж поблизу столиці.

"Наші пожежі у порівнянні з російськими масштабами зовсім інші", - сказав він.

Цю ситуацію підтвердив також заступник міністра з надзвичайних ситуацій Віталій Романченко. "Наявний російський фактор диму", - наголосив він.

У свою чергу директор Інституту гідрометеорології Володимир Осадчий вважає, що смог, який спостерігався над Києвом в понеділок вранці, не пов'язаний з пожежами на території Росії.

"Стверджувати, що це російський слід, я не можу", - сказав він на прес-конференції в понеділок, пояснивши, що смог пояснюється внутрішніми причинами.

Він додав, що така димова завіса з'являється вранці, а вдень йде в атмосферу. "Це типовий фізичний процес", - відзначив експерт, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Осадчий допустив, що такі процеси можуть бути пов'язані "з дрібними локальними пожежами в Україні".

Він також підкреслив, що дим, який спостерігався в Києві минулого тижня, "носив внутрішні причини". "Це не був дим з території Росії", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...