"Репортери" побачили у Януковича спокусу керувати

Середа, 1 вересня 2010, 15:29
 

Репортери без кордонів заявляють про значне збільшення порушень свободи слова після обрання президентом Віктора Януковича.

Про це йдеться в доповіді під назвою "Спокуса керувати", яка була написана за результатами місії в Україну 19-21 липня.

Доповідь під назвою "Спокуса керувати" подає огляд значного збільшення порушень свободи слова, що спостерігається з того часу, як Віктора Януковича було обрано президентом у лютому.

Згідно із документом під час зустрічей, проведених в Україні, їх повідомили про випадки, пов'язані з фізичними нападами на журналістів, прямим перешкоджанням їх діяльності, та цензурою.

"Висновки доповіді, на жаль, було підтверджено зникненням журналіста Василя Климентьєва, що проводив журналістські розслідування, та нещодавнім рішенням суду щодо виділення нових частот телеканалам ТВі та 5 каналу було незаконним", - зазначається в повідомленні.

Репортери також називають виділення частот на мовлення "ключовим питанням".

"Цей вердикт став ударом по незалежності телебачення та Нацраді з питань телебачення і радіомовлення. "Репортери без кордонів" розглядають його як цензуру, направлену проти двох телеканалів, які найбільш критично ставляться до влади", - наголошується в повідомленні.

Репортери також сподіваються, що слова президента канцлеру Німеччини  Ангелі Меркель про те, що він "найбільше зацікавлений " у тому, щоб процес демократизації України відбувався успішно, є реальними.

"Збільшення порушень свободи слова, детально викладене у доповіді, вимагає сильної реакції від міжнародної спільноти, особливо від Європейського Союзу, для того, щоб забезпечити свободу слова в Україні", - зазначається також у повідомленні.

"Репортери без кордонів" відкриті до діалогу з українськими політиками і скоро повернуться в Україну, щоб зустрітись з президентом Януковичем на його запрошення, також додається в документі.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News