Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко вважає, що його дочка не винна, що купила "сірий" Мерседес

Четвер, 2 вересня 2010, 15:25

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко вважає, що відповідальність за ввезення автомобілів в Україну за "сірими" схемами лежить на співробітниках митниці, а не на тих, хто їх купує.

Про це він заявив, коментуючи інформацію про те, що дипломати ізраїльського посольства організували схему ввезення в Україну дорогих авто, які потім купувалися відомими українськими політиками та їхніми дітьми, зокрема дочкою Тігіпка.

"Я не встиг ще до кінця розібратися, але переговорив вже з однією людиною, яка там згадується, і ситуація виглядає трохи по-іншому", - сказав Тігіпко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Всі ці люди, які там перераховані, купували абсолютно легальні автомобілі, які продавалися в легальних магазинах, салонах, і які мали всі легальні документи - митну декларацію, офіційне розмитнення. А те, що порушила митниця щось у ході оформлення, покупці цього не знають, ніхто не знав, що були якісь порушення", - додав він.

На його думку, відповідальними за порушення схем ввезення автомобілів в Україну потрібно робити тих, "хто конкретно на митниці цим займався", а не тих, хто купив автомобілі.

"Сьогодні можна звинуватити всіх українців у тому, що вони купують товари довгострокового вжитку - холодильники, телевізори і так далі - за "сірими" схемами. Але я вважаю, що боротися потрібно якраз не з покупцями, а з тими, хто неправильно оформляє цю продукцію", - сказав Тігіпко.

"Тому спробуємо зараз з цим розібратися. Інформація була несподіваною, але нічого, розберуся", - заявив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...