Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: політичні "скороспілки" хочуть поставити собі пам'ятник

П'ятниця, 3 вересня 2010, 16:56
Спікер Володимир Литвин виступає за ухвалення Виборчого кодексу.

Такий висновок можна зробити з його слів в інтерв'ю газеті "Київський телеграф".

"Солідною групою фахівців розроблений високоякісний проект кодексу. У ньому є тільки одна вада: не прописано, яка буде виборча система. Тому залишається тільки знайти політичний компроміс з цього питання", - сказав він.

За словами спікера, в цьому документі "всі виборчі процедури чітко визначені".

"Крім того, ще слід передбачити, що зміни до виборчого законодавства протягом десяти років або протягом двох виборчих кампаній можуть вноситися тільки двома третинами голосів Верховної Ради", - заявив Литвин.

"Ось після його ухвалення, думаю, зникне політичний свербіж під кожні вибори змінювати правила гри. Настане певна стабільність", - вважає він.

Крім того, спікер назвав деякі виступи, які звучали на позачерговій сесії парламенту, коли розглядалися зміни до закону про місцеві вибори, прагненням "певних політичних "скороспілок" поставити собі пам'ятник за життя".

"У мене виникає питання: ці люди хоч щось самі зробили за своє коротке, але бурхливе політичне життя? Я не маю на увазі будівництво собачої будки чи щось подібне", - зазначив Литвин.

"Якщо вони купили партію, то повинні були знати: дана структура реєструється Мін'юстом тільки за умови, що мінімум в 14 областях країни відбулися установчі з'їзди", - заявив він.

За словами спікера, "після цього протягом шести місяців необхідно легалізувати партійні структури на місцях шляхом реєстрації в місцевих органах юстиції".

"А вони придбали собі партії, зареєстровані в 2007 році, або навіть в 1999, але нічого не зробили, щоб виконати вимоги закону", - зазначив спікер.

"Я вже не кажу про те, щоб просто продемонструвати суспільству свою здатність чогось досягти завдяки власним зусиллям і мізкам, а не просто засмічувати людям свідомість за допомогою грошей на свою власну рекламу", - додав Литвин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування