Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович похвалився, що в Україні вже "водій один", і попросив повчити його

Субота, 4 вересня 2010, 14:11

Президент Віктор Янукович запевняє, що Україна віднайшла свою внутрішню єдність і її керівництво працює в напрямку політичного прагматизму.

Про це він заявив під час зустрічі з представниками провідних ділових кіл Спеціального адміністративного району КНР Сянган (Гонконг), повідомляє прес-служба президента.

"У переважну більшість попередніх років своєї незалежності Україна нагадувала потужний автомобіль, який не міг рушити з місця, бо надто багато політиків вважали себе водієм, та по-різному бачили напрям руху. Сьогодні водій один. І напрям руху один - на політичний прагматизм та економічну модернізацію", - заявив Янукович.

"Після тривалих політичних поневірянь Україна нарешті знайшла свою внутрішню силу та єдність", - запевнив він.

Проте, наголосив президент, Україні "потрібна і сила зовнішня, тобто економічні інвестиції", щоб повернутися в коло сучасних економік світу.

"Китай - особливо приваблива для України зовнішня сила. Бо це сила толерантна. Вона не тягнутиме Україну направо чи наліво, не намагатиметься перетворити на зону свого впливу", - завив Янукович.

"Вплив Китаю - це економічна вигода, повага та принцип політичного невтручання. Чи можна собі побажати кращого економічного партнера? До того ж, Китай - це сила, яка може принести в Україну не лише капітал, але й постійний досвід модернізації", - зазначив він.

"Тому не буду приховувати: я здійснюю цей візит не лише аби налагоджувати політичне партнерство, і не лише аби пропагувати нову Україну як потенційний інвестиційний "клондайк". Я приїхав і для того, аби вчитися - вашому досвіду і вашому успіху", - заявив Янукович.

Він знову запевнив, що "після тривалого періоду політичних декларацій в Україні настав час економічних справ".  

"Приїжджайте - побачите!", - закликав глава держави

"Прихід Китаю в Україну для нас особливо бажаний. Це прихід найдинамічнішого економічного гравця світу. Це прихід "спокійної сили", яка вміє поважати політичну, історичну та культурну специфіку своїх партнерів", - зазначив Янукович.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування