БЮТ готується перетягати на свій бік депутатів коаліції

Середа, 8 вересня 2010, 08:19

Опозиція шукатиме підтримки в "незалежних" депутатів більшості для ухвалення законів про мораторій на зростання цін та комунальних тарифів і проти підвищення пенсійного віку.

Про це сказав заступник голови фракції БЮТ Сергій Соболєв в інтерв'ю "Deutsche Welle".

За його словами, подальшою стратегією опозиції в парламенті стане залучення "незалежних від монопольних олігархічних структур депутатів" із фракцій більшості задля підтримки законопроектів щодо мораторію на зростання цін та комунальних тарифів, скасування пенсійної реформи, а також ініціювання відставки уряду

А коментуючи акцію протесту, що відбулася у вівторок біля стін Верховної Ради, Соболєв сказав, що розгортання протестного руху в Україні аналогічне подіям у Франції та Греції, де тисячі людей протестували проти наступу на їхні соціальні права.

"Усе, що відбувається в Україні, відбувається закономірно за європейським шляхом розвитку. А не азійським чи російським, де опозицію розганяють за допомоги водометів", - заявив він.

Між тим, політичний аналітик Ярослав Макітра вважає, що підтримка опозиції з боку населення у вигляді масових акцій протесту буде можлива лише наприкінці осені, коли більшість українців відчує погіршення життя внаслідок непопулярних рішень уряду.

Він не виключив, що ігнорування владою конституційних прав опозиції унеможливить вирішення цих проблем у стінах парламенту.

Тим часом один із засновників Народного комітету порятунку України Володимир Цибулько звинуватив лідерів БЮТ у намаганні використати цю організацію у своїх передвиборчих змаганнях.

Цибулько не виключив, що "амбіції політиків, які програли президентські вибори", поклали край сподіванням на об'єднання опозиції.

Як відомо, у вівторок, 7 вересня, під стінами Верховної Ради пройшов мітинг проти політики уряду, ініційований "Комітетом захисту України", у який входить, зокрема, БЮТ.

Водночас, Верховна Рада відхилила ідею мораторію на збільшення цін на газ та послуги ЖКГ, на якому наполягала опозиція.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...