VANCO ПОВЕРТАЄТЬСЯ В УКРАЇНУ?

Середа, 8 вересня 2010, 08:56

Компанія Vanco Prykerchenska та уряд України до кінця вересня підпишуть мирову угоду.

Про це газеті "Дело" повідомило джерело в Кабінеті міністрів.

Те, що переговори перебувають на завершальній стадії, також підтвердив міністр охорони навколишнього середовища Микола Злочевський.

У Vanco хід переговорів у вівторок коментувати відмовилися, зазначивши, що вони проходять у "робочому режимі".

Однак раніше глава Vanco Prykerchenska Джим Баун у коментарі виданню висловлював упевненість у тому, що справа завершиться підписанням мирової угоди з урядом Миколи Азарова.

Зокрема Баун зазначив, що в Кабміну ні юридичних, ні економічних причин відмовлятися від партнерських відносин немає.

Як відомо, уряд Віктора Януковича у 2007 році пописав із Vanco угоду про розробку Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.

Однак Юлія Тимошенко, очоливши уряд наприкінці 2007 року, оприлюднила дані, за якими засновниками Vanco Prykerсhenska виявилися 4 двадцятирічні студентки. У команді Тимошенко були впевнені, що за ними стоять більш значні гравці.

Побоюючись розриву угоди, власники Vanco зважилися розкрити інформацію про своїх партнерів. Виявилося, що з української сторони партнером Vanco виступала компанія, яка об'єднує енергетичні активи Рината Ахметова - ДТЕК.

Крім Ахметова, фінансувати проект збиралися російський бізнесмен Євген Новіцький і компанія Integrum Technologies Ltd. Остання нібито представляє інтереси великого австрійського інвестхолдингу.

Втім, Мінприроди все ж таки скасувало для Vanco спеціальний дозвіл на розробку родовищ у Чорному морі.

17 липня 2008 року Vanco почала арбітражний процес проти України в Арбітражному суді Стокгольма. При цьому в компанії зазначали, що для них буде оптимальним мирове вирішення конфлікту. Але Кабмін Тимошенко йти на переговори з інвестором відмовлявся.

У березні Стокгольмський суд почав розгляд суперечки між Vanco і Україною. Остаточне рішення суд мав би ухвалити у вересні-жовтні цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...