Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: Ми повернулися до одного з найкращих варіантів Конституції

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 16:34

Президент Віктор Янукович вітає скасування Конституційним судом політреформи.

Про це йдеться у його зверненні до народу.

"Ми повернулися до Конституції, яку Європа та світ визнали як одну з найкращих. Ця Конституція дозволила Україні ствердитися як незалежній державі, визначити незмінний курс на демократію та верховенство права, захист прав і свобод громадян", - заявив Янукович.

Він також вважає, що рішення Конституційного суду не є несподіваним для народу.

"Україна і суспільство стомилися від життя в тих умовах, які продиктували нам зміни до Конституції 2004 року. Бо ці зміни, що вносилися поспіхом, в угоду політичному моменту, були причинами суцільних конфліктів у владі", - зазначив Янукович.

"Як результат - падіння економіки і бідність людей, значне послаблення позицій нашої країни на міжнародній арені", - додав він.

Янукович також зазначив, що "як гарант Конституції" виконає це рішення, "як виконав би будь-яке інше".

"Я підтримую ідею референдуму, а також ідею Національної конституційної асамблеї, як механізм для ефективної консолідації на шляху реформування політичної системи.

Це -легітимний шлях, яким ми будемо йти", - заявив він.

"Я вірю у незворотність демократичного вибору, вірю в свободу і справедливість у нашій державі, в майбутнє української демократичної республіки. Ми маємо зробити Україну сильною, сучасною, конкурентоспроможною державою і я вірю в підтримку народу у цій важливій і дуже відповідальній справі", - додав Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування