Тігіпко просить Януковича припинити тиск на підлеглих

Субота, 2 жовтня 2010, 19:14
 

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко закликає президента Віктора Януковича вплинути на своїх однопартійців-представників влади, які здійснюють тиск на інші політичні сили

Про це він сказав, виступаючи на форумі Yes у Ялті.

"Треба поправляти регіональних лідерів, які в деяких регіонах перетискають", - сказав Тігіпко.

Він повідомив, що зустрінеться зі своїми однопартійцями в Криму. "Я знаю, що вони казатимуть - влада нас тисне. 17 осіб знялися з виборчих дільниць, тому що просто бояться. Про це знають всі в Криму. Бізнес боїться", - зазначив він.

Тігіпко також закликав Януковича гарантувати права опозиції в нових регаліях.

"Треба думати про місце і роль опозиції. Не завжди це подобається, але ми останні п'ять виборів проходили демократично, і треба рухатися далі", - зазначив він.

"Треба, щоб Україна і далі просувалася демократичним шляхом. Це критично для нас. Ми не схожі на Росію і Білорусь. У нас є західна Україна, східна Україна, і подобається чи ні, але менталітет різний", - сказав Тігіпко.

На його думку, скасування політреформи 2004 року не призвело до кардинально нових реалій у політиці.

"З вчорашнім рішення КС нічого серйозно не змінилося. Нам все одно потрібно мати стабільну більшість у парламенті, яка підтримує уряд і за одно й президента. З 2004 року це ніколи не вдавалось", - зазначив він.

За словами Тігіпка, роль опозицію все одно значуща. "Як тільки пан Янукович став президентом, він отримав опозицію, яка складає 30-40%. Якщо буде погана політика - то і 50%", - сказав Тігіпко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...