ЄВРОПА ВИКРИЛА ХОРОШКОВСЬКОГО

Вівторок, 5 жовтня 2010, 19:59
Парламентська Асамблея Ради Європи визнала факти тиску на громадянське суспільство України з боку СБУ.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди" з Страсбургу.

Зокрема, на засіданні Асамблеї була прийнята поправка моніторингового комітету до резолюції ПАРЄ щодо "Функціонування демократичних інститутів в Україні".

В поправці висловлюється "стурбованість з приводу збільшення числа достовірних повідомлень про невиправдану участь Служби безпеки у внутрішніх політичних справах, в тому числі тиск на журналістів, партійних активістів і активістів громадянського суспільства та їх родичів".

"ПАРЄ вважає, "що такі заходи є неприйнятними у демократичному суспільстві, і в цьому зв'язку закликає владу реформувати Службу безпеки та її функцій у відповідності з європейськими стандартами", - говориться в поправці.

Асамблея висловлює свою стурбованість з приводу збільшення числа достовірних заяв, що в останні місяці демократичні свободи і права, такі, як свобода зібрань, свобода вираження думок і свобода ЗМІ, опинилися під тиском.

ПАРЄ вважає, що втручання державних органів, таких, як співробітники правоохоронних органів і служб безпеки, в роботу журналістів і ЗМІ несумісне з демократичним суспільством.

Асамблея закликає владу провести ретельне розслідування всіх повідомлень про порушення прав і свобод, а також для виправлення будь-яких порушень.

Крім того, Європа закликає владу забезпечити, щоб судові розгляди не призводили до вибіркового перегляду частот мовлення.

"Переглянути будь-які рішення чи призначення, що можуть призвести до конфлікту інтересів, особливо в галузі правоохоронної і судової системи", - зазначається в поправці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News